Actueel nieuws

REGIO “DE NOORDKOP” OP BEDEVAARTNAART HEILOO

De werkgroep Regio-Breed had een regiobedevaart naar Heiloo georganiseerd op woensdag 30 mei. Hiervoor hadden zich 32 pelgrims opgegeven. Het was een mooie geslaagde dag.

De mensen van Texel vertrokken met de boot van 9 uur vanaf het eiland. In Den Helder stapte zij in de bus, die door een technische storing iets verlaat was, bij de TESO haven in Den Helder. Via de parochiekerken, van Den Helder, Anna Paulowna en ’t Zand in onze regio, werden de mede reizigers opgehaald. En reisden we naar Heiloo.

De reis verliep voorspoedig en om 11.15 uur kwamen we aan bij het Heiligdom. Sommige reizigers nuttigde eerst een kopje koffie, andere reizigers gingen direct door naar de Genadekapel voor het rozenkransgebed.

In de Genadekapel zijn prachtige muurschilderingen over het leven van Maria.

Na het rozenkransgebed woonde we de H. Mis bij, waar onze eigen pastoor Ivan mee celebreerde.

Na de H.Mis keerden we terug naar het terras van het Oesdom waar we in de schaduw van een mooie beuk onze meegebrachte lunch nuttigde.

Daarna werd door de blauwe zusters de geschiedenis van het Heiligdom vertelt in de bedevaart kapel bij het houten beeldje van Maria. Met de mooie boodschap dat, al wie in nood verkeert zich kan richten tot Onze Lieve Vrouw, zij zal onze nood bij Jezus brengen en zo mogen wij door Maria de kracht en steun van Jezus ontvangen. Daar mogen wij allemaal op vertrouwen.

Hierna had een ieder nog even de mogelijkheid om te genieten van de prachtige  omgeving van het Heiligdom. Dat werd door iedereen naar eigen behoefte ingevuld. Door een wandeling langs de kruiswegstaties, nog eens de beide kapellen bekijken, een moment van stilte en gebed, het putten en of drinken van het H. water uit de Runxput. Of genieten van het zonnetje op het terras van het Oesdom.

Om 15.15 uur verzamelde iedereen zich weer en stapte we weer in de bus. Die de pelgrims weer in omgekeerde volgorde afleverde bij de diverse parochiekerken van de regio en de Texelse boot. Het was een hele mooie waardevolle dag. Waarbij we als parochianen vanuit de hele regio met elkaar een gevoel van verbondenheid mochten ervaren. Een dag die voor herhaling vatbaar is.

Henny Hin