GEEN KERSTVIERINGEN IN RK KERKEN OP TEXEL

De persconferentie van de regering dinsdag jl. heeft het pastoraal team en de parochiebesturen doen besluiten om in de r.-k.  kerken van de regio De Noordkop geen vieringen te houden op 24, 25 en 26 december.

“Met pijn in het hart”, zegt deken-pastoor Ivan García, “maar we kunnen maar 30 mensen per viering ontvangen. En dan moeten we  -zeker in de grotere gemeenschappen- een veelvoud van 30 mensen teleurstellen. Wie laten we dan toe? Wie kunnen er niet bij zijn? Alle parochianen zijn ons even dierbaar. Dan maar beter de solidariteit van het allemáál niet kunnen vieren.”

“We zouden in de grotere kerken zeker meer mensen kunnen ontvangen, maar dat doen we al vele weken niet. 30 bezoekers is het maximum dat geldt voor vele maatschappelijke sectoren. Het is goed dat kerken zich daarbij aansluiten en hun verantwoordelijkheid nemen.”

Pastoor Ivan: “Het is heel verdrietig dat het zo moet, maar dat geldt niet alleen voor kerken. De beleving van het samen feestelijk vieren van Kerstmis is ontzettend belangrijk en waardevol. Maar de échte boodschap zit natuurlijk niet in het uiterlijke vieren; Kerstmis gaat van hart tot hart. Dat realiseren we ons heel nadrukkelijk in deze dagen. We roepen de parochianen dan ook op om extra oog te hebben voor de mensen die noodgedwongen een écht eenzame kerst moeten vieren”.

Niet alleen op Texel zijn geen katholieke kerstvieringen. Ook in de parochies van Den Helder, Julianadorp, Breezand, Anna Paulowna, ’t Zand en Schagen wordt er niet gevierd.

Veel kerken zullen met de kerstdagen wel open zijn om mensen te ontvangen voor stil gebed, om een kaarsje op te steken en de kerststal te bekijken.

De tijden van openstelling worden gepubliceerd op de websites van de parochies.

Tot slot zult u begrijpen dat ook het traditionele nieuwsjaar wensen in de Witte Burcht op de 1e zondag na nieuwjaar geen doorgang kan vinden.

We begrijpen uw teleurstelling maar hopen desondanks wel op uw begrip.

Uw pastorale team en het parochiebestuur.

—————————————————————————————————————–

ER ZIJN ALTERNATIEVEN

KERSTMIS IS TE BELANGRIJK OM HET NIET TE VIEREN. VIER DAAROM KERSTMIS THUIS.

De Nederlandse Bisschoppen en ons pastorale team nodigen u van harte uit om wel Kerstmis te vieren, ook al is dit jaar alles anders door Covid-19.

• Een tip daarbij is een speciale huisliturgie voor Kerstmis. Deze kunt u vinden op de site van het bisdom bisdomhaarlem-amsterdam.nl Kerstmis 2020 Huisliturgie Handreiking om thuis Kerstmis te vieren
  • Ook op de televisie bij KRO-NCRV op NPO2. Zijn er vieringen te zien.
  • Daarnaast is er ook nog een website in het leven geroepen vierkerstmis.nl hier kunt u handige links en downloads vinden die u helpen om Kerstmis ook thuis te kunnen vieren.

DOE MEE, VIER KERSTMIS!

—————————————————————————————————————–

KERKDIENSTEN

WE KUNNEN VIEREN MET MAXIMAAL 30 PERSONEN

Maar vooralsnog alleen in de Johannes de Doper kerk in Den Burg.

Omdat we in deze kerk alle maatregelen het beste kunnen waarborgen. Helaas kunnen we dit niet garanderen in onze kerken in De Cocksdorp en Oudechild.

De aanvang van de viering is iedere zondag om 10 uur.

WILT U DE VIERING BIJWONEN?

U BENT VAN HARTE WELKOM

OMDAT ER MAXIMAAL 30 BEZOEKERS ZIJN TOEGESTAAN IN DE VIERINGEN VRAGEN WE U WEL OM TE RESERVEREN

Door te bellen naar het secretariaat 0222 32 21 61 of te mailen naar secretariaat@rkparochietexel.nl

Verder adviseren wij u om de handhygiëne in acht te nemen.

De 1.5 m afstand aan te houden.

En een mondkapje te dragen wanneer u door de kerk loopt.

VOOR UW EN ONZE GEZONDHEID!
VRAGEN WIJ U OM TIJDENS DE VIERING ALLE AANWIJZINGEN VAN DE MEDEWERKERS OP TE VOLGEN.

Wij hopen op uw soepele medewerking en begrip.

Houdt voor alle verdere ontwikkelingen en maatregelen deze website in de gaten.

KERKGELEGENHEDEN

RK PAROCHIE TEXEL